andravida.gr

Ένα ταξίδι στο παρελθόν και το παρόν της Ανδραβίδας

Αεροδρόμιο

Προς δημοπράτηση το αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του –πολυθρύλητου- αεροδρομίου Ανδραβίδας φαίνεται ότι δίνεται μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας , για την έγκριση νέου ποσού για το έργο ύψους 31,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση εγκρίνεται και η μελέτη για το έργο «νέο κτίριο αεροσταθμού, ανακατασκευή πεδίου ελιγμών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας». Μετά την παραπάνω απόφαση επίκειται η δημοπράτηση του έργου από την ΕΥΔΕ αεροδρομίων Ν. Ελλάδος, κάτι που όλοι προσδοκούν μετά από τόσες δεκαετίες αναμονής...

Η προπόνηση των Red Arrows στον ουρανό της Ανδραβίδας!

{youtube}1VmVpCQ2kPA{/youtube}

Στις εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης θα φιλοξενούνται έως και τις 25 Μαΐου τα Red Arrows, το ακροβατικό σμήνος της RAF. Ο γαλανός και καθαρός ουρανός της Ηλείας αποτελεί εξαιρετικό πεδίο προπόνησης για τους κορυφαίους πιλότους της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Το iliatora.gr βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και κατέγραψε μοναδικές εικόνες από ένα ημίωρο πτήσης των πιλότων. Η τελειότητα των αεροπλανικών ακροβατικών μας άφησε άναυδους. Μάλιστα ο αρχηγός του σμήνους Ben Murphy μας δήλωσε που τα όσα είδαμε σήμερα δεν θεωρούνται από τις ιδιαίτερα επικίνδυνες ασκήσεις! Με την παραμονή και τις ασκήσεις στην Ανδραβίδα, από τις 3 έως και τις 25 Μαΐου, τα Red Arrows ολοκληρώνουν τη φετινή εξάμηνη προετοιμασία τους και μετά ξεκινούν για την περιοδεία τους ανά τον κόσμο.

Έρχονται οι Red Arrows

Για περίπου δέκα ημέρες θα παραμείνουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα οι «επίλεκτοι» πιλότοι της RAF, το ακροβατικό σμήνος των «Red Arrows».

Πρόκειται για πιλότους - ακροβάτες οι οποίοι με τα τρομερά σχέδιά τους στον αέρα καθηλώνουν όποιον τους παρακολουθεί.

Οι «Red Arrows» θα παραμείνουν στην Ηλεία για περίπου δέκα ημέρες προκειμένου να εξασκηθούν

 

{youtube}1VmVpCQ2kPA{/youtube}

Πώς προσπαθούν να «θάψουν» το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Λένε διάφορες δικαιολογίες για να «θάψουν» το πολιτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Τελευταία, ισχυρίζονται τάχα ότι δεν είναι λειτουργικό, ότι θέλει πίστα ελιγμών, μεγαλύτερο διάδρομο, σύνδεση...

...με την εθνική οδό, κι ένας θεός ξέρει τι άλλο μπορούν να επινοήσουν προκειμένου να πετύχουν την ματαίωση του έργου.

Συγκρίναμε, λοιπόν, στο iliatora.gr, το αεροδρόμιο Ανδραβίδας με άλλα ελληνικά αεροδρόμια που δέχονται πτήσεις τσάρτερ. Εξασφαλίσαμε και κάποιες δορυφορικές φωτογραφίες των αεροδρομίων που συγκρίνουμε, ώστε να έχετε και μια οπτική αντίληψη για αυτά που γράφουμε.

Το κοντινό μας αεροδρόμιο Ζακύνθου, έχει έναν μόνο διάδρομο μήκους 2.200 μέτρων. Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2010 καταγράφηκαν πάνω από 500 αφίξεις αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και 71.000 συνολικά επιβάτες. Το αεροδρόμιο της Μυκόνου που δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επιβατικά αεροπλάνα, έχει επίσης έναν διάδρομο με μήκος λιγότερο από 2.000 μέτρα! Πώς λοιπόν το αεροδρόμιο Ανδραβίδας, με δύο διαδρόμους μήκους 3.100 μέτρων ο καθένας και έναν βοηθητικό μήκους 2.600 μέτρων, δεν είναι λειτουργικό;

Όσο για τη σύνδεση με την εθνική οδό, με ένα μέτριο κονδύλι της Περιφέρειας γίνεται άνετα, καθότι ούτε 500 μέτρα δεν είναι η απόσταση με τον αυτοκινητόδρομο.

Συμπέρασμα: Αν «τσιμπήσουμε» σ' αυτές τις χοντροειδείς και παραπειστικές δικαιολογίες της κεντρικής διοίκησης, χάσαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία ανάπτυξης του τόπου μας. Οι παράγοντες της Ηλείας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παίρνουν αποφάσεις κυρίως για τις επόμενες γενιές, για την Ηλεία του μέλλοντος. Ας δώσουν κάτι σημαντικό σε τούτο τον πολύπαθο τόπο...

"Καμπανάκι" για το αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Καμπανάκι για τον κίνδυνο που υπάρχει να χαθούν τα δεσμευμένα χρήματα για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας αν δε έχει προχωρήσει το έργο μέχρι τέλους του έτους έκρουσε ο Γενικός Γραμματέας Δυτικής Ελλάδος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες το πρωί με τον Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και τον Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, όπου ανακοίνωσε ότι επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα γίνει στην Ανδρίτσαινα.

Διαβάστε περισσότερα: "Καμπανάκι" για το αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα / Αξιοθέατα / Αεροδρόμιο