andravida.gr

Ένα ταξίδι στο παρελθόν και το παρόν της Ανδραβίδας

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας 2012

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίαςkapi1

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία το ΚΑΠΗ Ανδραβίδας διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης συγκαταλέγονταν και μέλη του ΚΑΠΗ Λεχαινών, το ΚΑΠΗ της Βάρδας, καθώς και κυρίες από την Κυλλήνη.

 

Η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγγέλα Τζιούμα κατά το χαιρετισμό της ανέφερε: «Σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε μέλη από το ΚΑΠΗ Λεχαινών, το ΚΑΠΗ Βάρδας και κυρίες από την Κυλλήνη. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αυτοί καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Προσωπικά θεωρώ ευλογημένα τα παιδιά που έχουν ζήσει με παππούδες και γιαγιάδες – τύχη που δεν είχα εγώ- όμως η ζωή απλόχερα μου χάρισε γνωριμίες και αναρίθμητες αναμνήσεις με μεγάλους ανθρώπους, γεγονός που μου έδωσε προσωπική εμπειρία και λίγη από τη σοφία τους. Η εμπειρία αυτή είναι πρωτόγνωρη και σπουδαία. Εμπειρία που με κάνει περήφανη για τη θέση που μου εμπιστεύθηκε ο Δήμαρχος. Γνωρίζω τις ανάγκες των ηλικιωμένων ανθρkapi2ώπων: Ένα σπίτι, γεμάτο ζεστασιά και φροντίδα. Παρά την πρόοδο της επιστήμης δε βρέθηκε ακόμη φάρμακο που να αντικαθιστά αυτές τις τόσο σημαντικές αξίες.

Ας μη ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μας μεγάλωσαν και στάθηκαν δίπλα μας θυσιάζοντας κομμάτι από τη δική τους ζωή. Οφείλουμε όχι μόνο να τους σεβόμαστε και να τους εκτιμούμε αλλά να τους έχουμε συνεχώς στο μυαλό και την καρδιά μας και να το δείχνουμε έμπρακτα αυτό. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απόμαχοι ζωής αλλά ενεργά μέλη στην κοινωνία.

Εξάλλου όπως λέει η λαϊκή παροιμία «Εκεί που είσαι ήμουνα, και εκεί που είμαι θα' ρθεις». Το δικό σας σπίτι είναι εδώ!!! Έχει πρόσωπο, έχει τις πόρτες ανοιχτές σε όλους, έχει κι όλους εμάς που σας ΑΓΑΠΑΜΕ!!

Στη συνέχεια απηύθηναν χαιρετισμό στους ηλικιωμένους ο Αιδεσιμότατος Πατήρ Κων/νος Καπατσούλιας, η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΑΠΗ Λεχαινών Κα Πετρούλα Γιαλεβίζου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Κος Γιώργος Χατζηπανταζής, και η τοπική Δημοτική Σύμβουλος Κα Γεωργία Κορομηλά. Τόνισαν τη χρησιμότητά τους σε διάφορους τομείς οι οποίοι απαιτούν δράση και αρκετή ενασχόληση.

Η Κοινωνική Λειτουργός Γράψα Ακριβή αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας και μεταξύ των άλλων είπε ότι το ΚΑΠΗ με όλα αυτά που παρέχει στα μέλη του, είναι μια ζεστή αγκαλιά, το μεγάλο σπίτι μέσα στο οποίο βρίσκουν τη φροντίδα, την ανθρώπινη ζεστασιά, τη ψυχαγωγία.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι γιατροί του αγροτικού μας ιατρείου η Κα Αναστασία Τσίρου και η Κα Ηρώ Αργυροπούλου, οι οποίες τόνισαν ότι θα είναι κοντά στα μέλη του ΚΑΠΗ και καθ' όλη τη χρονιά που θα τους επισκέπτονται όταν προκύπτουν κάποια ιατρικά θέματα.

Στη συνέχεια, τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό η Φυσιοθεραπεύτρια Κα Βάσω Τζουρμέτη και η Νοσηλεύτρια Κα Ιωάννα Λαγκαδικού, οι οποίες υποσχέθηκαν στους ηλικιωμένους διάφορες δράσεις και υποσχέθηκαν να είναι κοντά τους προσφέροντας τη φυσική τους παρουσία σε τακτά χρονικά διαστήματα.kapi3

Τέλος, παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία της τα μέλη του ΚΑΠΗ η Δημοτική Σύμβουλος Κα Δώρα Κατσάπη, η οποία είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας. Αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας: «Το ΚΑΠΗ είναι το σπίτι των ηλικιωμένων, το δικό τους στέκι, μια ζεστή φωλιά που μέσα βρίσκουν τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, την παρέα, τη συναναστροφή, ώστε να μη νιώθουν απομονωμένοι και μοναχικοί».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν κεράσματα και πλούσια εδέσματα παρασκευασμένα από τα μέλη του ΚΑΠΗ Ανδραβίδας, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδι και χορό που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ...

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα / Σύλλογοι / ΚΑΠΗ / Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας 2012